Ter inspiratie

Vrede

Vrede is de plek waar je bent als het denken wegvalt.
Het is de plek waar je de trilling van je eigen zijn ervaart.

Lees verder

Waar verbind jij je mee vandaag?

Een heerlijke vraag vind ik om de dag mee te beginnen. Want is het zo dat de dag brengt wat het brengt, willekeurig? Of zou het zo kunnen zijn dat waar jij je mee verbindt invloed heeft op wat je gaat ervaren vandaag? Misschien leuk om eens te onderzoeken . . .

Lees verder

Ben jij goed gegrond?

Gronding. Jezelf gronden. Aarden. Termen om aan te geven dat je kennelijk iets kunt doen om steviger te staan en je meer verbonden met de aarde te voelen. Maar wat houdt gronding of aarding nou precies in? En hoe doe je dat dan? En wat zijn de gevolgen als je hier niet voldoende aandacht aan besteedt?

Wanneer je niet goed gegrond bent betekent dat simpelweg dat je niet meer in staat meer bent om opgebouwde spanningen, emoties en zorgelijke gedachten goed af te voeren. Je kunt niet meer goed ontladen, waardoor het hoofd steeds voller wordt, je steeds onrustiger wordt van binnen, opgefokter of angstiger, sneller geirriteerd, boos, verdrietig etc. Als je dat niet bewust doorbreekt door op een andere manier met jezelf en je eigen energiesysteem om te gaan, kun je daar op den duur nadelige gevolgen van ervaren. In jezelf, in je lijf, in je dagelijks leven. Je wordt ziek, raakt emotioneel uit balans of bent gewoon ‘geen pretje’ meer voor jezelf of je omgeving.

Lees verder

Pagina's