Ter inspiratie

Ben jij goed gegrond?

Gronding. Jezelf gronden. Aarden.
Termen om aan te geven dat je kennelijk iets kunt doen om steviger te staan en je meer verbonden met de aarde te voelen. Maar wat houdt gronding of aarding nou precies in? En hoe doe je dat dan? En wat zijn de gevolgen als je hier niet voldoende aandacht aan besteedt? En hoe bewust ben jij je eigenlijk van je eigen energiesysteem?

Als je gevoelig bent, kun je vaak vrij gemakkelijk energie waarnemen. Je kunt het voelen, weten, merken op verschillende niveau’s. Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Wanneer je lekker in balans bent en goed in je vel zit, dan stroomt de energie moeiteloos door en om je heen. Echter, wanneer er dingen spelen die je uit balans halen, dan reageert je systeem daar onmiddellijk op. Dit kan een lastige of vervelende situatie zijn, maar je kunt je systeem ook al aardig ontregelen door ‘slechts’ een negatieve gedachte of overtuiging die je er op nahoudt.

Wanneer je niet goed gegrond bent betekent dat simpelweg dat je niet meer in staat bent om opgebouwde spanningen, emoties en zorgelijke gedachten goed af te voeren. Je kunt niet meer voldoende ontladen, waardoor het hoofd steeds voller wordt, je steeds onrustiger wordt van binnen, opgefokter of angstiger, sneller geirriteerd, boos, verdrietig etc. Je systeem blokkeert ergens doordat er op een bepaalde plek wordt vastgehouden (vaak uit angst of onzekerheid) en de doorstroming wordt belemmerd. Als je dat niet bewust doorbreekt door op een andere manier met jezelf en je eigen energiesysteem om te gaan, kun je daar op den duur nadelige gevolgen van ervaren. In jezelf, in je lijf, in je dagelijks leven. Je wordt ziek, raakt emotioneel uit balans of bent gewoon ‘geen pretje’ meer voor jezelf of je omgeving.

Ga jij constructief om met je eigen energiesysteem? Je kunt je eigen systeem leren voelen. Het kost misschien wat tijd en oefening maar het leuke eraan is dat hoe vaker je er bewust mee bezig gaat, hoe meer je het gaat ervaren en hoe sneller je zelf kunt leren ingrijpen op de momenten waarop je uit balans gehaald wordt.
Je energiesysteem bestaat uit diverse chakra’s en aura-lagen. Deze staan direct met elkaar in verbinding en ze hebben een directe uitwerking op de organen en cellen in je lichaam. Je energiesysteem staat daarentegen weer onder directe invloed van o.a. je eigen gedachten(patronen) en de instelling waarmee je in het leven staat en naar dingen kijkt. Onverwerkte gebeurtenissen en emoties zijn soms (bijv in kinderjaren) onbewust vastgezet en maken dat je nu sneller over-reageert of een continu gevoel van onbehagen of onrust ervaart.
Het is ontzettend leuk om daar meer inzicht in te krijgen en daardoor meer invloed. Werken met energie is inmiddels mijn passie geworden, je kunt er zo ontzettend veel mee en je kunt op een hele krachtige en positieve manier jezelf steunen en in balans houden. Je kunt eigenlijk ieder moment creeren waar je behoefte aan hebt.

Of je goed gegrond bent heeft een directe relatie met je 1e chakra. Je 1e chakra staat in directe verbinding met je 1e aura-laag, welke onder andere een weerspiegeling is van je fysieke gesteldheid. Zo heeft iedere chakra zijn eigen werking, thema en trilling. Hoe meer je de chakra’s en je aura-lagen zelf leert voelen, hoe meer invloed je bewust kunt krijgen op je eigen systeem. Maar ook als je niet bewust in contact wilt komen met je eigen energiesysteem of niet de behoefte hebt je hier verder in te verdiepen, is het ook nog steeds van belang dat je goed geaard bent. Iedereen krijgt te maken met spanningen, met zorgelijke situaties, emoties en gebeurtenissen die je aan het wankelen kunnen brengen. Als je niet goed kunt afvoeren, loop je op een gegeven moment over en ligt de kans op (chronische) ziekte, overgevoeligheid en emotionele disbalans op de loer.
Dus gun jezelf de kans te leren hoe je jezelf goed kunt gronden. Hier zijn diverse oefeningen en manieren voor. Ik leer ze je graag en als je het leuk vindt oefenen we samen. Je geeft jezelf, je lijf en heel je energiesysteem een enorm cadeau wanneer je de moeite neemt jezelf goed in je basis te zetten en voor iedere chakra goed te zorgen.

Lijkt het je leuk je hier verder in te verdiepen? Kom dan eens mee doen met de Chakra reis, een 8 daagse laagdrempelige cursus (verspreid over een paar maanden) waarin je meer kennis maakt met je eigen energiesysteem en gaat kijken en ervaren op welke punten jij jezelf meer in balans kunt zetten en houden. Of kom eens meedoen met de helende meditaties waarin je het effect van energiewerk kunt voelen.

Je bent van harte welkom!