Een aantal clienten aan het woord

"Nadat ik voor de tweede keer tegen een burnout aanliep was ik het zat en ben ik naar Monique gegaan voor een intake gesprek. Ik was enorm gespannen waardoor ik veel lichamelijke klachten ondervond: benauwd / duizelig / hoofdpijn / emotioneel / concentratieproblemen / angstig / slaapproblemen, waardoor ik in een isoloment kwam. Mijn werk liep niet meer lekker en was alleen nog maar moe en voelde me futloos.Ik heb de sessies als zeer positief ervaren. Voor mij was het een openbaring om me eindelijk eens ontspannen te voelen. (Ik wist op dat moment niet eens hoe het voelde om ontspannen te zijn). Wat voor mij heel belangrijk is, is dat ik me bij jou erg op mijn gemak voelde en dat ik iedere keer weer met een positief gevoel naar huis ging. Je kon me een aardige spiegel voor houden, zodat ik beter en anders naar me zelf ben gaan kijken.Wat ik als positief/fijn en nuttig heb ervaren is jouw rust en optimisme, de ontspanning (tot snurken op de tafel toe…haha ) en jouw kijk op de dingen waar ik tegen aan liep. Het is niet zo dat ik helemaal van de klachten af ben, maar door Monique heb ik meer inzicht in mezelf gekregen. Ze kon mij een aardige spiegel voorhouden waardoor ik er achter kwam dat ik het mezelf zo enorm moeilijk maak. Zoals ik het heb ervaren en nu nog steeds ervaar is dat ik door jou anders ben gaan denken. Ik voel het echt nog niet iedere dag, maar ik krijg steeds (stukje bij beetje ) meer zelfvertrouwen. Ik voel nu dat ik in een trein ben gestapt en ik wil niet meer uitstappen, sterker nog ik kán niet meer uitstappen".
M. Rietbergen
"Toen ik laatst bij je kwam voor één van mijn sessies, was ik emotioneel en erg 'druk in mijn hoofd'. We hebben eerst een heel goed gesprek gehad, waarin we echt tot de kern van het probleem kwamen. Wat ik heel plezierig vind tijdens de coachingsgesprekken, is dat jij je echt in kunt leven in mijn verhaal. Wat het onderwerp ook is, ik kan alles bespreken met je.

Daarna gingen we met mijn lichaam aan de slag. Ik ontspande toen volledig. De behandeling van mijn nek en mijn armen vond ik heerlijk. Aan het eind van de sessie voelde ik me veel meer bij mezelf. Ik heb inmiddels een aantal sessies van je gehad en iedere sessie is anders, maar ik voel me na afloop altijd ontspannen en rustig van binnen, alsof ik ´de hele wereld weer aan kan´. Wat ik trouwens opmerkelijk vond de laatste keer, is dat mijn linkervoet warm aanvoelde terwijl deze altijd ijskoud is door mijn dystrofie. De sessie heeft duidelijk een positief effect gehad op mijn lichaam."

Mw. Y. Bertou"Wat me steeds heeft gefascineerd is wat Monique waarnam in de energiehuishouding in mijn lichaam klopte precies met hoe ik me voelde/mezelf ervoer. Soms lijkt ze bij binnenkomst al te voelen hoe het met je gaat. Dat heeft iets bevrijdends; geeft heel veel ruimte. 


Monique heeft me vervolgens geleerd hoe je lichaam signalen geeft, wat je met die signalen kunt doen, en hoe je zelf de energie in je lichaam beter kunt verdelen. Ik ben me dankzij Monique veel bewuster geworden van wat mijn lichaam vertelt. Daarnaast heeft ze me geleerd hoe ik mezelf en mijn energieveld beter kan beschermen. Dat alles altijd in een open, warme en plezierige sfeer. Helemaal zonder oordelen. Ik voel me bij Monique altijd erg gewaardeerd: ze geeft je zo natuurlijk het gevoel dat je goed bent zoals je bent.Ik ben altijd een tikkeltje huiverig voor een alternatieve aanpak, maar in de behandelingen van Monique voelde ik de effectiviteit simpelweg, helemaal los van rationele overwegingen. Soms voel ik de energie stromen of tintelen, en nog een aantal dagen na een behandeling heb ik altijd warme voeten. Dat is voor mij een onmiskenbaar signaal dat de behandelingen werken. 


Bovendien is een behandeling heel ontspannend. Daarna voel ik me altijd veel ‘heler’, rustiger en in balans. De wetenschap dat dat gevoel/die ervaring mogelijk is, is erg bemoedigend. Je hoeft je dus niet gespannen, minderwaardig of onzeker te blijven voelen. Het andere ligt binnen handbereik: je kunt er zelf bij."

Frederique Zuidervliet


"In nasleep van een alvleesklierontsteking had ik nog last van een niet goedlopende stofwisseling en energiehuishouding. Verdere aanleiding om een sessie bij jou te doen was: ik zat te veel in mijn hoofd, was niet geaard en sloeg spanningen op inmijn lichaam.Ik heb intussen twee behandelingen bij je gehad en het was beide keren een heerlijke en bijzondere ervaring die doet verlangen naar herhaling! Heel behagelijk, warm en vol rust, zoals een warm nest waar je even kan terugkeren los van alle beslommeringen en hectiek. Jouw behandeling voelde helend, liefdevol en sereen. 
Ik voelde duidelijk de warmte van de energie van jouw handen, de doorstroming door mijn lichaam en mijn eigen energie die duidelijk rond mijn hoofd zat. Mijn enige gedachte was laat de tijd nog niet voorbij zijn."
Bedankt!!

Juliette


“De behandeling ervaar ik boven alles als super ontspannend. Tijdens de behandeling ervaar ik een toestand van diepe ontspanning en balanceer ik voortdurend tussen in slaap vallen en niet in slaap vallen. Mijn benen en vooral liezen en bekkengebied zijn stijf doordat het bindweefsel in dat gebied gespannen staat. De behandeling maakte dat het bindweefsel in het liesgebied tijdens en na de sessie zachter en minder gespannen aanvoelde.Ik voelde mijn benen in een rustig tempo losser en lichter worden en na een tijdje voelen ze warm aan. Ik voel ze zelfs nog nagloeien als Monique al lang ergens anders bezig is. Ook na de behandeling lijkt het of het nog doorwerkt, alsof het nog steeds zachtjes doorwerkt. Ook mijn bekkengebied voelt losser. Als coach vind ik je creatief, invoelend en scherp. Je bent in staat snel een vertrouwensband op te bouwen en je hebt het vermogen om tot de kern te komen en mensen aan het denken te zetten. De wijze waarop je dit doet vind ik bijzonder omdat je dit doet met respect voor de persoon en vanuit een heel zuivere eerlijkheid en openheid. Ik heb bij jou ervaren dat ik er met mijn hele wezen mocht zijn. Mede hierdoor ben ik meer mezelf geworden.”

Mw. K. Roijers
"Omdat ik op zoek was naar mijn eigen kracht leek me een sessie met Monique daarop een goede aanvulling. Ik was al een keer eerder bij haar geweest en toen was er de nodige emotionele bagage vrijgekomen. Ook zat ik na die sessie weer heelduidelijk voelbaar in mijn eigen lichaam.

We hebben gepraat over wat mij bezig hield en hoe ik eventuele emotionele bagage uit het verleden kan verwerken. Zij kon mij heel goede adviezen geven, waardoor ik zelf inzag waar ik bij mezelf aan kon werken. Vervolgens mocht ik op de behandeltafel gaan liggen. Op een zachte manier kwam ik in contact met mijn lichaam. Ik voelde van alles in mijn lichaam, eigenlijk onbeschrijfelijk en ik kwam zo helemaal tot rust. Langzaam kon ik mijn gedachten loslaten en gewoon weer mens zijn zonder de dagelijkse hectiek van de wereld waar wij tegenwoordig in leven. De aanrakingen voelde precies op de juiste plek, waardoor ik dat kreeg wat ik op dat moment nodig had. Door de intense aandacht van Monique leek het moment tijdloos. Op bepaalde pijnplekken voelde ik geen klachten meer. De behandeling heeft me heel goed gedaan. Het belangrijkste vond ik dat ik mijn kracht weer had teruggevonden."
Mw. E. Dijkmans